HAMİLELİKTE HAFTA HAFTA BEBEĞİNİZ
[ 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 16 - 17 - 18 - 19 - 20 ]
[ 21 - 22 - 23 - 24 - 25 - 26 - 27 - 28 - 29 - 30 - 31 - 32 - 33 - 34 - 35 - 36 - 37 - 38 - 39 - 40 - 41 ]

6 Aylık Gebelik (ALTI AYLIK HAMİLELİK)

Hafta hafta ve ay ay gebelik (hamilelik) dönemi belirtileri, hesaplayıcılar, hamilelik takvimi, doğum ve lohusalık dönemi bilgileri

6 AYLIK GEBELİK (ALTI AYLIK HAMİLELİK)

GEBELİĞİN ALTINCI AYI
(21.-24. HAFTALAR ARASI DÖNEM)


BU AYDA BEBEKTE GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER
21 HAFTALIK HAMİLELİK: Bebeğiniz içinde yüzdüğü sıvının bir kısmını yutmaya başlar ve böylece sindirim sisteminin gelişimine yardımcı olur. Ayrıca bu haftada bebeğinizin kan hücreleri kemik iliğinde yapılmaya başlar.

22 HAFTALIK HAMİLELİK: Bebeğinizin dokunma ve tat alma duyusu gelişmeye başlar. Bunları kendi üzerinde test etmeye başladığını ultrasonda parmak emmesi ya da vücudun değişik yerlerine dokunması şeklinde görebilirsiniz. Erkek bebeklerin testisleri karın içinden aşağıya doğru inmeye başlar. Kız bebeklerde rahim ve yumurtalıkları yerindedir ve vajinası gelişmiştir.

23 HAFTALIK HAMİLELİK: Bebeğinizin akciğerleri dışarıdaki hayata yönelik hazırlanmaya başlar. Eğer bu haftadan önce doğması durumunda akciğerlerin çalışma şansı yoktur. Aynı zamanda solunum hareketine de başlamıştır. Bu haftada doğan bebekler uygun yoğun bakım koşullarında bazen yaşatılabilmektedir, ancak çoğunlukla ciddi sakatlıklar görülmektedir (körlük, zeka geriliği…)

24 HAFTALIK HAMİLELİK: Genellikle bebek baş aşağı durma eğilimindedir. İç kulaktaki denge yapıları gelişmiştir. Bu haftada doğan bebeklerin yaklaşık %50 yaşama şansı vardır.


BU AYDA ANNEDE GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER
- Kan basıncı (tansiyon) normalden düşük seviyededir.
- Kan yapımı artmıştır. Bu sebeple vücutta demir ihtiyacı gebe olmayan kadına göre oldukça yüksektir.
- Diş etlerinizde gebeliğe bağlı kanamalar olabilir.
- Göğüs kafesi artmış solunuma bağlı genişler.
- Göğüs uçlarınızdan sarımsı ufak damlalar gelebilir. Bu doğumdan hemen sonra bebek için oldukça değerli maddeleri içeren ağız sütüdür.
- Rahimde ağrısız kasılmalar ara sıra oluşabilir. Ancak bu gerçek doğumdaki düzenli, gittikçe şiddetlenen, karın ve bel bölgesindeki ağrılı kasılmalar ile karıştırılmamalıdır. Eğer kasılmalarınız sizi endişelendiriyorsa, özellikle ağrılı hale gelmesi ya da saatte altıdan fazla olması durumunda doktorunuza başvurunuz, zira erken doğum işareti olabilir!

Doğum / Doğum Kontrolü / Gebelik / Kadın Hastalıkları / Kısırlık / Menopoz / Tüp Bebek / Ultrason 6 Aylık Gebelik (ALTI AYLIK HAMİLELİK) Unknown URL : http://gebelikvejinekoloji.blogspot.com/2014/05/6-aylk-gebelik-alti-aylik-hamilelik.html
Kategori Doğum / Doğum Kontrolü / Gebelik / Kadın Hastalıkları / Kısırlık / Menopoz / Tüp Bebek / Ultrason 6 Aylık Gebelik (ALTI AYLIK HAMİLELİK) Unknown URL : http://gebelikvejinekoloji.blogspot.com/2014/05/6-aylk-gebelik-alti-aylik-hamilelik.html
27 Mayıs 2014 Salı

1 Komentar untuk "6 Aylık Gebelik (ALTI AYLIK HAMİLELİK) "

  1. Gebelikte özelikle ilk 3 ve son 3 ay çok önemli diye söylüyor hekimler. İlk üç ay düşük tehlikesi çok yüksek ve vücut yeni hormonal duruma uyum sağlamaya çalışıyor. Son üç ayda ise çocuk ve anne karnı çok büyüdüğü için fiziksel olarak büyük sıkıntılar yaşanabiliyor. Özelikle pre eklampsi, gebelik şekeri, gebelik tansiyonu, gebelik zehirlenmesi gibi durumlar bu dönemde yaşanıyor. Detaylı bilgi için Dr Şükran Çakmak hanımın linkteki yazısına göz atabilirsiniz: http://sukrancakmak.com.tr/gebelik-hamilelik-ve-dogum/gebelik-takibi/

    YanıtlaSil

Yasal Uyarı Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan, yer sağlayıcı olarak hizmet vermektedir. Sitemiz UYAR ve İÇERİĞİ KALDIR prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahipleri İLETİŞİM bölümünden bizimle irtibata geçebilirler.